Blog

 

Ben jij iemand die graag zijn/haar visie, bevindingen en kennis wil doorgeven over een hedendaags maatschappelijk betrokken onderwerp naar keuze? Ben jij niet bang om je mening te verkondigen? Zoek jij een open platform dat bij jou past en waarop jij je artikelen met een grote vrijheid van redactionele invulling kunt plaatsen? Dan ben je op de blogpagina van Samen Eindhoven aan het juiste adres. 

Belangstelling?
Wil je graag meer weten over bloggen, kijk dan even op wil jij onze (gast)blogger worden en stuur ons je drijfveer waarom jij graag als (gast)blogger voor ons wilt schrijven naar ons mailadres  onder vermelding van "blogger gezocht". Vergeet niet je adres, woonplaats en telefoonnummer te vermelden. Na ontvangst van jouw gegevens nemen wij zo snel mogelijk contact met jou op.

Ken jij iemand?
Heb jij iemand in jouw omgeving of netwerk die ook met hartstocht en plezier wil bloggen voor Samen Eindhoven, laat hem/haar contact met ons opnemen. Dankjewel daarvoor!

Reageren
Wil je reageren op een blog, voel je vrij en mail je reactie naar

Het Eindhovens kanaal is van ons allemaal, deel 3

Geschreven door Peter Struik

September 1884. Vincent wandelt vanuit Nuenen via de Genneper Watermolen richting het Eindhovens Kanaal. Het landschap is boers. Vincent bekijkt de natuur, ziet hoe de maaier het graan oogst. Zacht wuivende, jonge populieren langs het kanaal kietelen de blauwwitte lucht. De zon schijnt. 

Lees meer: Eindhovens kanaal is van ons allemaal deel 3

Kerstinzamelingsactie voor asieldieren

Geschreven door Dierenbescherming

Dierenopvangcentrum de Doornakker uit Eindhoven start op 8 december met haar jaarlijkse kerstinzamelingsactie en vraagt dierenvrienden om de asieldieren niet te vergeten tijdens de kerstinkopen.

Lees meer: Kerstinzamelingsactie voor asieldieren

Sanering gasfabriek terrein NRE wordt niet conform Raadsbesluit uitgevoerd.

Geschreven door Peter Struik

Onderstaand kunt u een video en foto's bekijken over de huidige sanering van het NRE terrein, bij de achterzijde van gebouw 2. Waar vroeger de gashouder "David" heeft gestaan. Deze gashouder brandde op 29 september 1970 af. Dit gebeurde nadat de sloop op een onkundige manier was aangepakt.

Lees meer: Sanering gasfabriek terrein NRE

Wat burgers niet kan worden verteld. Wie regeert Eindhoven?

Geschreven door Peter Struik

In 2012 dronken wij thee op het stadhuis, om in verbinding te komen met ambtenaren en politiek. In 2013 startten wij de Werkgroep Picuskade/NRE. Met eigen middelen ontwikkelden we met (toekomstige) bewoners:“Aanzet tot een visie/participatie voor integrale ontwikkeling.”

Lees meer: Wie regeert Eindhoven

KONT MAGAZINE, nieuw Eindhovens glossy met internationale allure

Geschreven door KONT MAGAZINE

KONT MAGAZINE, kortweg genaamd KONT, wordt een 1-jaarlijks lijvig -ca. 180 pagina's tellend- glossy tijdschrift. KONT zal de achterkant tonen van een levendige creatieve stad aan de hand van bijdragen van professionele makers en live getuigenissen van mensen die in de rafelrand leven. KONT #1 verschijnt in september 2017. 

Lees meer: KONT MAGAZINE

Reddingsplan voor werkzoekenden

Geschreven door Hedzer Kooistra

Nederland noemt zichzelf een kennisland. We rekenen onszelf rijk en vinden dat we een van de meest innovatieve landen van de wereld zijn. Een land waar mensen graag werken om iets bij te dragen en zichzelf vooruit te helpen. Waar mensen een WW-verzekering hebben als vangnet, maar er nooit gebruik van willen maken.

Lees meer: Reddingsplan voor werkzoekenden

Iedere volwassene een basisinkomen en basiszorg voor iedereen

Geschreven door Basisinkomen 2018

Deel jij deze verlichtingsaangifte uit .....
..... aan familie, vrienden, buren of collega's? Op deze manier tovert het basisinkomen al een glimlach op ieders gezicht. De verlichtingsdienst is de aangename vervanger van de belastingdienst. Door deze ludieke flyer massaal te verspreiden verwachten we binnen korte tijd duizenden nieuwe handtekeningen onder het burgerinitiatief, op weg naar de 100.0000.

Lees meer: Basisinkomen 2018

Dierenbescherming zoekt vrijwilligers regio Eindhoven

Geschreven door Saskia Thijssen

De Dierenbescherming is in regio Eindhoven op zoek naar nieuwe vrijwilligers die een steentje willen bijdragen aan de hulpverlening aan dieren. 
Dierenvrienden in de omgeving van Eindhoven opgelet; dit is je kans om dieren in nood een helpende hand toe te steken. 

Lees meer: Dierenbescherming zoekt vrijwilligers

Open brief van de werkzoekenden aan de politiek

Geschreven door Hedzer Kooistra

Je ziet het pas als je het voelt. Dit is niet het verhaal van één burger. Dit is een verhaal van ruim een half miljoen kiesgerechtigde burgers. Een verhaal vol verrassingen. Verrassingen waar mensen tegenaan lopen wanneer ze hun baan kwijtraken.

Lees meer: Open brief aan de politiek

Nationaal ZorgFonds zonder eigen risico

Geschreven door Nationaal ZorgFonds

Zorg voor en van iedereen. Goede en toegankelijke zorg is onmisbaar voor iedere beschaafde samenleving. De gezondheid van de bevolking hoort centraal te staan, niet ‘de marktwerking’. Afgelopen 20 jaar verschoof de zeggenschap over de zorg van het publiek en de zorgverleners naar de commerciële verzekeraars. Zij bepalen meer en meer wie welke zorg krijgt, en waar. 

Lees meer: Nationaal ZorgFonds

Pagina 1 van 4

volg ons ook op

       

© 2013-2020. Alle rechten voorbehouden.