Chinees paviljoen kado van zusterstad Nanjing

Geschreven door Charles Stoutjesdijk

Een gegeven paard mag men niet in de bek kijken. Vandaar dat het aangeboden paviljoen van de stad Nanjing dan ook maar al te graag wordt geaccepteerd. Hoewel het toch jammer is dat het dan gebouwd moet worden op de parkeerplaats tegenover het Videolab en dus ten koste gaat van parkeerplaatsen, waar bovendien al een groot parkeerplaats heeft moeten wijken voor de te bouwen appartementen langs de spoorlijn.

Onlangs had wethouder Schreurs en ik nog een gesprek over het belang van het vele groen wat we gelukkig in ons Eindhoven bezitten en het dan ook graag wilde behouden of zelfs nog wilden uitbreiden zoals het Eindhovens Dagblad van 13 januari melde met meer groen op de daken. Hier hulde voor Trefpunt Groen die ook dit promoot.

Chineespaviljoenbijdag

Natuurlijk ben ik als bewoner van SAS-3 blij met al het nieuws wat we in de toekomst nog op ons Strijp-S mogen verwelkomen. Hoe meer leven in de brouwerij des te mooier. Hoewel we met ons buurtpreventie team er wel degelijk van bewust zijn dat we meer ogen nodig zullen hebben om alles op orde te blijven houden. We doen ons best hiervoor. Maar voor het Chinese paviljoen had op een steenworp afstand toch een mooiere plaats gevonden kunnen worden? Zover ik me kan herinneren zag ik gedurende mijn werkzame periode in het mooie China (waar tegenwoordig meer mijn hart ligt dan in Eindhoven) al de paviljoens altijd in een groene omgeving liggen, met veel water in de nabijheid uiteraard.

Chineespaviljoenbijnacht

Ondanks de te verwachten bouwstart die niet lang meer zou gaan duren vraag ik me toch af, zonder de Chinese delegatie die destijds hier aanwezig was teleur te stellen, of dit geschenk alsnog in het groen gebouwd zou kunnen worden. Ik bedoel dan het Gloeilamp plantsoen waar aan de zijde van de Achtseweg Zuid zowat tegen het hekwerk van Strijp-2 nog een lang gerekt gazon ligt waar het dus langs deze weg gecreëerd kunnen worden zonder dat het ten koste gaat van de bomen. Station op de hoek en een kleine aanpassing voor de parkeergelegenheid. Mooier aanblik voor dit stukje desolate omgeving toch? 
Bovendien kan de Chinese vastgoedmagnaat de heer Zhou waarmee wij komende maandag in gesprek gaan mogelijk iets voor het plantsoen betekenen. Immers hij schijnt ook een groen hart te hebben. Het zou prachtig zijn wanneer Evelien Whu haar Chinese thee en zo meer nabij Station Strijp-S in ons groene Gloeilamp plantsoen aan de man weet te brengen. Uiteraard moet er dan nog een hartig woordje gesproken worden met de Vrienden van het Gloeilamp plantsoen.

Wie van onze wethouders zou in staat zijn om ons troosteloze park nog een glorieuze wending te geven?

Wil je reageren op dit artikel, stuur dan je reactie naar

volg ons ook op

       

© 2013-2019. Alle rechten voorbehouden.