De verdwenen wereld: "Liegt de politiek?"

Geschreven door Peter Struik

We zitten weer aan de keukentafel. De 2e Raad van State zitting NRE milieudossier is geweest. Koningsdag was een fantastisch feest en verregende. Tijd om alles te overzien. We lezen de gemeentelijke nieuwsrubriek van 20 april. Vier politici zijn aan het woord. Dossier: NRE terrein.

 

“Waarom faciliteert de gemeente het liegen van de PvdA!”

David briest als hij dit uitspreekt. We kijken hem aan. “Wat bedoel je?" vraagt Jonas.

“De PvdA zegt dat ruim 90% van de vervuiling wordt gesaneerd! De PvdA draait en liegt! Wethouder en College vertellen niet de waarheid tegen de Raad, buurt en burgers!”
David toont de quote: “90% van de vervuiling saneren!” Het is een gotspe! De pluche-plakkers!

Jonas: “Welke 90% is dit dan? Een PvdA-lid wil op het NRE terrein gaan wonen. Dan wordt zoiets dus geregeld David. De PvdA zorgt voor haar Living Lab.”
David vult aan: “Net als bij de wethouder haar vriendjes zeker! D66 kijkt weg! Durft het college niet naar alle onderzoeksrapporten te vragen. Transparante partij dat 50 jaar oude D66! Misschien moet een burger dit WOB verzoek doen!”

Kees zucht, kucht en glimlacht: “Er zit blijkbaar wat in jullie thee! Mannen, dit heet 'framing' wat de politiek doet. Heel slim, blijkbaar is men zeer ongerust.. Eén advies: stuur je Raad van State betoog aan de politiek. Laat hen zelf oordelen!  De rechters gaan toch beslissen. Dit wordt dan de nieuwe wereld!”

Iedereen kijkt nu naar mij. Ik wijs naar de potten met gif. De rechters schrokken, doken naar achteren bij het tonen van de teer, asbest, slakken en pot met PAK.
“Oké ik zet mijn betoog in dit blog. De politiek is aan zet. Zij oordeelt over de verdwenen wereld...en de rechters creëren de nieuwe wereld.”

Pot met Poly Aromatische Koolwaterstoffen.
Oorspronkelijke brok gif is groter dan een halve meter.
Overschrijding Wettelijke Interventiewaarde. Meer dan 1250 keer.

 

WIlt u de tekst lezen "Inspraak P. Struik bij Raad van State, dossier: 201503045/1/A4", klik dan op deze doorlink en scroll naar onderen.

Nieuw Realistisch Eindhoven staat voor burgerparticipatie nieuwe stijl in Eindhoven. Een ontdekking voor ambtenaren, bestuurders en politici. Burgers de producten van het domein: duurzame herontwikkeling van de stad. 

volg ons ook op

       

© 2013-2019. Alle rechten voorbehouden.