Dierenbescherming zoekt vrijwilligers regio Eindhoven

Geschreven door Saskia Thijssen

De Dierenbescherming is in regio Eindhoven op zoek naar nieuwe vrijwilligers die een steentje willen bijdragen aan de hulpverlening aan dieren. 
Dierenvrienden in de omgeving van Eindhoven opgelet; dit is je kans om dieren in nood een helpende hand toe te steken. 

Versterking gezocht voor meldkamer en dierenambulance. Dat kan zijn als telefonist(e) op onze meldkamer of als chauffeur/bijrijder op de dierenambulance.

Meldkamer met ruim 10.000 telefoontjes per jaar
Steeds meer mensen vinden hun weg naar de meldkamer. Jaarlijks beantwoorden onze telefonisten meer dan 10.000 telefoontjes. De onderwerpen van de telefoontjes lopen uiteen van meldingen over gewonde dieren, zwerfdieren en wilde dieren. Als vrijwilliger op de meldkamer heb je een verantwoordelijke en drukke job. Zo stuur je onder andere onze dierenambulances aan, je staat melders te woord en je bent verantwoordelijk voor de correcte registratie van de melding. Je inwerkperiode breng je door op onze meldkamer aan de Doornakkersweg in Eindhoven. Daarna is het ook mogelijk om diensten van thuis uit te draaien. We zoeken mensen voor de invulling van zowel de dag-, avond-, nacht- en weekenddiensten.

Van kittens tot vossen ophalen
Als vrijwilliger bij de dierenambulance heb je een uitdagende job én ben je het visitekaartje van onze organisatie. Je kunt ingezet worden om zwerfdieren op te halen en naar Dierenopvangcentrum De Doornakker of naar gastgezinnen te brengen, je gaat op meldingen over gewonde dieren af en je brengt wilde dieren naar een gespecialiseerde opvang. De chauffeur of bijrijder van de dierenambulance moet stevig in de schoenen staan. Het vergt inlevingsvermogen, concentratie en flexibiliteit. Onze dierenambulances rukken zeven dagen per week, dag en nacht uit voor dieren in nood. We zoeken chauffeurs en bijrijders voor de invulling van zowel de dag-, avond-, nacht- en weekenddiensten. De dierenambulance werkt vanuit Dierenopvangcentrum De Doornakker in Eindhoven.

Spreekt een van bovenstaande vacatures je aan, wens je meer informatie of wil je direct een afspraak voor een kennismakingsgesprek maken?
Neem dan contact op met het kantoor van de Dierenbescherming in Eindhoven, bereikbaar via 088 811 3500 of .

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: 
Saskia Thijssen / T 06461 680 71 /

volg ons ook op

       

© 2013-2020. Alle rechten voorbehouden.